Een week zonder wijntjes

De eerste week zonder alcohol zit er al ruimschoots op. Hoe is dat me bevallen? Houd ik het makkelijk vol? Zie ik op tegen de komende weken?

We zijn al ruim een week en twee weekenden verder in mijn maand zonder alcohol en op zich gaat het best goed. Beetje jammer: het eerste weekend ging ik met mijn achternichtje en zus een weekendje naar Antwerpen. Geen prosecco’s bij het eten voor mij, dit keer. Het tweede weekend stond ik op zaterdag in het zonnetje bij Back 2 the 90’s in Tilburg, met water en appelsap…

Maar al met al gaat het best wel goed! Ik was laatst bij mijn ouders aan het eten en zij hadden Radler 0,0, wat de uitdaging dan toch weer net iets makkelijker maakt. Op de een of andere manier heb je dan toch het idee dat je ‘meedoet’, haha!

Een ander voordeel was wel dat ik afgelopen zaterdag gewoon met de auto naar het festival kon. Vind ik fijn, want dan kun je komen en gaan wanneer je zelf wilt. Daarnaast was ik dolblij dat ik zondag gewoon topfit wakker werd na een paar uur op een festival, in plaats van me totaal verrot dubbel te vouwen in bed.

Een paar uur op een festival? Ja, ik was er niet heel erg lang. De reden had niet alleen te maken met het feit dat ik even geen alcohol drink, maar ook met het feit dat ik bijna drie weken geleden een klein foutje maakte in de sportschool en mijn rug het even begaf.. oeps! Mijn rug is en blijft altijd wel een gevoelig puntje, en zo’n hele dag (of zelfs een paar uur) op een festival staan, hakt er dan wel in. Alcohol zorgt er normaal voor dat ik die pijn niet zo snel voel, maar je kunt je afvragen hoe goed dat nu dan eigenlijk voor die rug van mij is. Dus misschien is het ook wel goed dat ik nu geen andere keus had dan naar mijn lijf  te luisteren en op tijd naar huis te gaan.

Komend weekend staat Breda Live op de planning en dat vind ik best wel een dingetje. Ik vind Breda Live altijd wel erg leuk, maar normaal drink ik dan ook genoeg wijntjes. En ik vrees stiekem dat ik die wijntjes op de een of andere manier ook echt ‘nodig’ heb om aan het eind van de avond helemaal los te kunnen gaan op de muziek van Hardwell.

Maar hé, het is en blijft een experiment en dan moet ik het mezelf niet te makkelijk maken. Een ding is zeker: dat heb ik zeker niet gedaan 😉

X Nikki

Eén antwoord op “Een week zonder wijntjes”

  1. Knap hoor! Bij mij zijn er n paar gewone radlers tussen door geglipt.😔

Reacties zijn gesloten.