Gelukkig Nieuwjaar!!

Het is 1 januari 2019. Het begin van een nieuw jaar, een bijzonder jaar. Het jaar waarin wij ouders zullen worden van onze dochter. Can’t wait!

Het jaar 2019 zal voor ons vooral in het teken staan van de komst van onze dochter. Maar dat is niet alles, want ik heb nog wel wat meer plannen.

BABY

Met stip op 1 en in hoofdletters, natuurlijk: de baby. Het wordt het grootste ‘doel’ van 2019 dat ik me voor kan stellen en die kleine zal ons hele leven ongetwijfeld op zijn kop zetten. Ik vind het ergens heel erg spannend dat het nu zo dichtbij komt, maar kan tegelijkertijd niet wachten. Wij zijn er klaar voor, denk ik. Voor zover je dat natuurlijk kunt zijn.

Werk

Mijn werk zal in de eerste helft van 2019 even wat minder belangrijk worden, want ik hoef nog maar drie weken te werken tot mijn verlof en ik verwacht halverwege mei pas weer terug aan het werk te gaan.

Desondanks heb ik wel degelijk doelen voor mezelf gesteld voor 2019 op werkgebied. Op dit moment help ik ongeveer 56 cliënten bij het beheren van hun financiën. Tijdens mijn verlof zullen hun dossiers worden overgenomen door collega’s en het belangrijkste doel is uiteraard dat ik ze straks allemaal zelf weer kan helpen 😉

Ik had voor 2018 eigenlijk gehoopt ongeveer 70 cliënten te hebben, maar vanwege de zwangerschap en het onvermijdelijke zwangerschapsverlof heb ik de tweede helft van 2018 bewust geen nieuwe cliënten meer aangenomen. Ik zou het dus leuk vinden als ik in 2019 mijn cliëntenbestand weer wat verder kan uitbreiden, richting die 70.

Aangezien het combineren van werk en gezin straks echt wel andere koek zal worden dan het op dit moment is, pin ik me niet al teveel vast op die aantallen en vind ik het het belangrijkst om na mijn verlof mijn draai weer terug te vinden op het werk, alles op orde te hebben en mijn cliënten goed te kunnen helpen. Dus eerst de balans opmaken, rust en orde terugvinden en dan pas weer verder uitbreiden. Ik kan wel cliënten aan blijven nemen, maar als ik ze echt wil kunnen helpen, moet ik niet te hard van stapel willen lopen.

Persoonlijk

Qua persoonlijke ontwikkeling heb ik nog wel wat doelen in 2019. Ik wil minder streng worden voor mezelf. Me beseffen dat perfecte moeders, vriendinnen en werknemers niet bestaan. Niet perfect is ook goed. Dat leer ik met de zwangerschap al steeds meer los te laten.

Daarnaast wil ik nog meer leren om te focussen. Dat heb ik in 2018 al wel wat beter geleerd, maar met al mijn hormonale schommelingen op dit moment, ben ik dat weer wat verder kwijtgeraakt. In het voorjaar van 2018 was ik hier heel goed in: echt aanwezig zijn. Was ik aan het werk, dan lag mijn privé telefoon aan de kant. Was ik aan het sporten, dan hield ik mijn werktelefoon in een kluisje, en niet bij de hand. Nu loopt alles een beetje door elkaar, doordat ook alles in mijn hoofd een beetje door elkaar loopt. En dat zorgt voor chaos en onrust, voor mezelf. En straks is er ook nog een baby in het spel, dus de chaos kan alleen maar groter worden 😉

Ik wil in 2019 ook heel graag weer terug gaan sporten. Op dit moment probeer ik wel te bewegen, maar echt sporten kun je het niet noemen. Ik ga wekelijks naar zwangerschapsyoga, wandel dagelijks rondjes met de hond en probeer zo af en toe nog wat te zwemmen. De zwangerschap laat het ‘echte’ sporten nu even niet toe en hoewel ik niet gedacht had dit te zeggen: ik mis het! Op 1 mei 2019 gaat mijn sportschoolanbonnement weer van start en ik hoop daar dit jaar goed gebruik van te maken. En die hardloopschoenen mogen wat mij betreft ook wel weer onder het stof vandaan 😉

Notities van Nikki

En dan is er natuurlijk nog deze website. Ik weet niet zo goed of ik die onder ‘werk’ of ‘persoonlijk’ kan scharen, dus ik geef hem een aparte alinea.

In januari 2018 startte ik de website, na een zelfliefdechallenge te hebben gevolgd. Ik besloot eindelijk te doen wat ik al lang overwoog en vind het nog steeds leuk. Echt een doel had ik toen niet, ik wilde gewoon mijn hersenspinsels op kunnen schrijven en kunnen delen. Omdat ik het zelf altijd fijn vind om dingen te lezen waarin ik me herken, of waar ik inspiratie of gewoon simpelweg een glimlach uit haal. Geen verplichting naar mezelf om wekelijks of dagelijks te schrijven, gewoon wanneer ik wilde.

Een tijdje later besloot ik er toch een doel aan te verbinden voor 2018. 100 volgers op Instagram en Facebook zouden leuk zijn en een samenwerking die bij me past ook. De volgers heb ik ruimschoots gehaald (BEDANKT!) en ik kreeg via Notities van Nikki al meerdere leuke dingen op mijn pad. Een boek dat werd opgestuurd, een VIPkaartje voor een zwangerschapsbeurs, een leuke make-over voor de babykamer. Had ik oprecht niet gedacht, een paar maanden geleden.

Wat ik in 2019 precies wil met Notities van Nikki, weet ik nog niet zo goed. Maar ik denk wel dat ik er iets meer mee wil doen. Gelukkig heb ik over een paar weken verlof en kan ik er dan echt wat vaker over na gaan denken. Ik heb al wel wat ideeën, maar die deel ik pas als ze echt concreter worden.

Ik hoop Notities van Nikki vooral in het teken van geluk, dankbaarheid, liefde, zelfontwikkeling en humor te laten staan. Alle input op dit gebied, of wensen op andere gebieden, zijn welkom!

Ik hoop jullie in 2019 weer deelgenoot te mogen maken van mijn hersenspinsels. Voor nu wens ik jullie allemaal een heel gelukkig 2019, waarin jullie aan doelen werken en genieten van het leven. Wensen die uit mogen komen en grote en kleine geluksmomentjes. Doe mooie dingen en maak fouten. Val en sta op. 

X Nikki