Ik drink NOOIT meer!

Iedereen roept de ochtend na een avondje feesten wel eens ‘ik drink nooit meer’! Tijdens dat feestje is het super gezellig en voel je je helemaal niet alsof je zo veel hebt gedronken. Je bent gewoon vrolijk. Alcohol slecht voor je? Welnee! Gewoon met mate drinken.

Dat dacht ik afgelopen vrijdagavond ook. Hoewel: dat alcohol slecht voor je is, dat weet ik wel. Daar twijfelde ik ook vrijdagavond niet aan. Ik had een feestje bij de voetbal waar ik eigenlijk niet heen zou gaan. Ik voelde me namelijk vrijdagavond niet zo lekker. Mijn darmen vierden hun eigen feestje, dus ik zou thuis op de bank blijven.

Totdat een vriendin appte of ik ook kwam en dat ik toch zo thuis was als het niet ging. Dat was waar. Dus om mezelf te beschermen, wilde ik met de auto naar het feestje gaan. Dan wist ik zeker dat ik niet teveel ging drinken: hooguit 1 of 2 wijntjes over de hele avond.

Maar toen ik beneden kwam om te vertrekken, stonden de fietsen klaar. Met opgepompte banden, dankzij vriendlief. Toen kon ik natuurlijk niet weigeren te fietsen.

En daar begon de ellende. Mijn darmen waren hun hele feestje vergeten, terwijl ik een feestje bij de voetbal vierde. Het was gezellig en ik dronk in totaal welgeteld 6 wijntjes. Helemaal prima.

Totdat ik rond 4:00 uur thuis de wc tegenkwam en mijn lijf helemaal NIETS meer prima vond! Ik voelde me zo ontzettend slecht, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik word eigenlijk nooit ziek van alcohol, omdat ik mijn eigen grenzen over het algemeen erg goed ken. Maar die grenzen leken deze week net iets anders te liggen. Dat kan – eerlijk is eerlijk – ook te maken hebben met die darmen die op vrijdag al een eigen feestje vierden, waardoor ik eigenlijk gewoon te weinig had gegeten.

En zo kwam het dat ik gisteren, op zaterdag, minder stappen zette dan vanochtend voor 10:00 uur. In onze kleine dierentuin hebben we twee katers en een hond. Gisteren waren het drie katers en een hond (en een vriend die stiekem best genoot van mijn ergste kater ooit). Ik denk dat ik verschillende records op mijn Fitbit heb gebroken. Nog nooit zo veel geslapen, nog nooit zo weinig bewogen en nog nooit zo’n hoge rusthartslag gehad.

Ik ben weer even met mijn neus op de feiten gedrukt: alcohol is troep! En ik ga natuurlijk niet nooit meer drinken. Maar ik denk er wel serieus over na om de komende maand alle wijntjes te laten staan. Hoewel er zoveel leuke uitjes en feestjes aan zitten te komen…

X Nikki