Ik ga de uitdaging aan!

Vorige week konden jullie lezen dat ik na een feestje bij de voetbal de volgende dag alleen nog maar op bed kon liggen. zes wijntjes waren daarvan de oorzaak. zes, op een hele avond. In zeven uur tijd. Dat leek toch helemaal niet veel?

Toen zei ik al gekscherend ‘ik drink NOOIT meer’. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren 😉 Maar sindsdien overweeg ik wel om eens een keer een maandje niet te drinken. Kijken hoe dat bevalt. En dat ga ik nu dus wel proberen! Ik heb er even een weekje over nagedacht (en vrijdag stiekem nog een roseetje gedronken toen we uit eten waren, hahaha!), maar ik ben wel heel benieuwd.

Iedereen weet natuurlijk wel dat alcohol troep is. En ik weet natuurlijk ook wel dat 1 wijntje in principe geen kwaad kan. Maar hé, ik dacht ook dat zes wijntjes op een hele avond geen kwaad konden. En dat bleek toch anders.

De laatste maanden ben ik fanatiek aan het sporten geweest en meer op mijn eten aan het letten. Ik voelde me eigenlijk super fit, tot de afgelopen weken. Het werd drukker op  mijn werk, ik verloor mijn flow. En toen ging ik vorige week ook nog door mijn rug, tijdens het sporten nota bene. Mijn lijf gaf duidelijk aan even rust nodig te hebben. En dat is prima. Maar ik weet nu wel dat ik me eigenlijk heel goed voel bij een gezonde levensstijl, met veel beweging en gezond eten. En ik ben erg benieuwd of het niet-drinken van alcohol daar misschien zelfs ook wel wat aan bijdraagt.

Over het algemeen drink ik niet veel, maar toch iedere week wel een wijntje. Op vrijdagmiddag, na een werkweek. In het weekend, bij een feestje. Als we weer eens gezellig uit eten gaan. Uiteindelijk denk ik dat ik stiekem meer alcohol binnen krijg dan ik me bewust van ben.

DUS: ik ga het doen. Vanaf vandaag tot 20 juli ga ik geen druppel alcohol drinken. En dat wordt lastig, want dit weekend ga ik gezellig naar Antwerpen, volgend weekend naar een festival en het weekend daarop ook twee dagen naar een festival. Allemaal gelegenheden waarbij ik normaal gesproken wel wat wijntjes zou drinken. Maar, eerlijk is eerlijk: die gelegenheden zijn er altijd. Er is nooit een maand waarin ik geen leuke feestjes of etentjes heb. Dus dan gaan we het nu maar gewoon proberen.

Kijken of ik Breda Live over twee weken weer net zo leuk vind, terwijl ik nuchter ben 😉

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!

X Nikki