Ons project voor 2020

Al tijdens mijn zwangerschap van Sophia, had ik me voorgenomen dat we in 2020 even geen gekke dingen gingen doen. Na haar geboorte had ik dat gevoel nog sterker. Toen kreeg mijn vriend ook nog eens een nieuwe baan, waarvoor hij steeds 14 uur per dag van huis is. Ik wist het zeker: in 2020 gaan we geen gekke dingen doen en eerst eens even wennen aan de nieuwe situatie. Met z’n drietjes en die nieuwe baan. En toen…

Toen kwam er ineens een huis te koop in onze huidige woonplaats waar mijn vriend heel graag wilde gaan kijken. Ik had het bekeken op Funda en snapte niet waar zijn enthousiasme vandaan kwam, maar vooruit. Als hij het zo graag wilde zien, ging ik wel mee.

Onze eerste woorden na de eerste bezichtiging?
Hij: ‘En?’
Ik: ‘Ik wil het hebben.’

En zo geschiedde. Wij kochten een nieuw huis, waar we letterlijk alles nog aan willen verbouwen. Van de kelder (die we eruit willen halen) tot aan de zolder (die we groter willen maken met een dakkapel), alles moet anders.

Het is een huis dat is gebouwd in de jaren 60 en in een groot deel van het huis zitten nog stalen kozijnen. Alles moet vernieuwd, opgeknapt en aangepast naar onze smaak.

Maar waar werden we dan verliefd op, als we alles anders gaan doen?

Vooral op de mogelijkheden van het huis. Het uitzicht vanuit de keuken op de grote tuin. En die grote tuin zelf, uiteraard. Toen ik in de tuin stond, kon ik al helemaal voor me zien dat Sophia en Bas daar volgende zomer achter elkaar aan zouden rennen. En dat midden in het centrum, zonder geluidsoverlast.

Dus in plaats van een rustig 2020, staat ons een flinke verbouwing te wachten. Die we overigens grotendeels gaan laten uitvoeren door mensen die er verstand van hebben. Want, zoals ik altijd gekscherend, maar ook zeker niet zonder enige waarheid zeg: ‘Als wij zelf een heel huis moeten verbouwen, zijn we uit elkaar voordat we er kunnen wonen’. Wij hebben het geduld allebei niet en eerlijk gezegd ook gewoon niet zoveel bouwtalent 😉 Chose your battles wisely, right?

Op dit moment zijn we druk met het maken van keuzes. Niet mijn sterkste punt, hoewel ik eigenlijk heel goed weet wat ik mooi vind. Ik vind gewoon heel veel dingen mooi. En we willen nu toch eigenlijk wel een keer voor een ‘echt grote mensen huis’ gaan, waar onze eigen stijl en persoonlijkheid duidelijk in te zien is. En waar het geen mengelmoes wordt van meerdere stijlen die ik allemaal wel leuk vind 😉

Ik zal jullie dus ook proberen zo veel mogelijk mee te nemen in dit proces, want dit wordt nu even een groot deel van ons leven.

X Nikki