Portugal met baby

Deze week kwamen wij terug thuis van een heerlijke vakantie in Portugal. De eerste ‘echte’ vakantie als gezin. Hoewel we in mei ook al naar Centerparcs Port Zelande gingen, voelde dit veel meer als een echte vakantie. Kwam het door het vliegen? Of door de zon? Geen idee. Doet er ook niet toe. Maar hoe was deze vakantie en zou ik het andere gezinnen met baby(‘s) aanraden?

JAZEKER! Ik zou het iedereen met een baby aanraden om naar Portugal te gaan. Waarom?

Het is maar drie uur vliegen.

Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je baby drie uur lang huilt? Drie uur overleef je wel, als je de eerste weken met een baby hebt overleefd 😉

De zon is heerlijk!

Wij overwogen om in Nederland te blijven en ergens een goedkoop huisje te huren. Maar uiteindelijk beseften we dat wij veel minder een vakantiegevoel zouden hebben in Nederland, waar je met je eigen auto rijdt, over dezelfde wegen als altijd, en boodschappen doet bij de supermarkt waar ze alle producten hebben die je kent. En waar je vooral veel minder zonzekerheid hebt dan in het zuiden van Europa.

Dat Nederland dus ook veel voordelen kan hebben, is wel duidelijk. Het kan ook heel fijn zijn om de producten te kunnen kopen die je kent en over de wegen te rijden waarvan je weet hoe ze lopen. Maar voor ons was dat vakantiegevoel dan niet compleet.

De mensen zijn lief <3

Zelf was ik nog nooit in Portugal geweest, dus ik weet niet of de mensen daar altijd zo lief zijn, of dat Sophia ervoor zorgde dat iedereen zo lief voor ons was, haha!
Maar iedereen was aardig en begripvol, overal werden we met open armen ontvangen, ondanks dat we met een baby aan kwamen zetten.

We kennen allemaal de proppers voor de restaurants wanneer je op vakantie bent. Ik persoonlijk vind die in Spanje bijvoorbeeld vreselijk. 80% van die vervelende mannetjes spreekt geen woord Engels en 95% wordt in Spanje gewoon boos wanneer je ze afwijst. In Portugal heb ik dat totaal anders ervaren! Nee was nee, en dat was prima. En in ieder restaurant zijn we keurig geholpen door Nederlands sprekende mensen in de bediening. Daarnaast kwamen ze bijna allemaal wel even met Sophia spelen of knuffelen, haha!

DOEN DUS!

Kortom: Portugal met een baby is wat mij betreft echt een aanrader! Volgende keer zal ik nog even een blog met tips voor een vakantie met baby met jullie delen. Zelf was ik heel blij met een aantal tips 🙂

X Nikki